162019jul

COM INVERTEIX EL SEU TEMPS UN GAT EN LLIBERTAT?


Els gats que viuen dintre de casa (indoor) amb freqüència presenten problemes de comportament o conductes inadeqüades. Aquest fet es deu precisament a que dintre de casa el gat no pot desenvolupar correctament el seu comportament habitual amb les proporcions de temps que faria en llibertat.

Gats que s´empassen qualsevol cos estrany com ara cordills, o gats amb cistitis idiopàtica per estrès, o gats que presenten obesitat; tots són exemples que poden tenir la mateixa causa.

Fonamentalment l´hàbit de cacera i els desplaçaments són els comportaments normals d´un gat indoor, que poden veure´s més alterats. Això representa un 17% del temps diari per un gat, és a dir prop de 4 hores al dia que el gat hauria d’estar caçant i movent-se…i que al final acaba no fent-ho.

És per això que hem d´intentar imitar al màxim dintre de casa situacions que es donarien en llibertat, generant estímuls, és el què en diem “enriquiment ambiental” .

Tot un repte, sí. Però del tot assumible i hi ha múltiples estratègies per aconseguir-ho.

Properament penjarem un altre post sobre: ”estratègies per enriquir l´ambient de casa”, però fins aleshores podeu consultar-nos, com sempre, qualsevol dubte que tingueu sobre les vostres mascotes…

Equip de Doctor Vet